El passat diumenge es va disputar una nova edició de la mítica Tramunbike i per segon any també es disputava la cursa de muntanya sobre el mateix traçat amb alguna variant per als corredors a peu, i de nom Tramunrun. La Tramunrun aquest any presentava dos recorreguts, el llarg de 55km i 1200m positius aproximadament amb sortida a les Preses i arribada a Salt i el recorregut curt de 29km i 800m positius aproximadament amb sortida a l’Hostal del Fang i arribada Salt. Un recorregut molt atractiu i espectacular, que en aquesta segona edició de Tramunrun comptava amb més trams de corriol i menys pista, sobretot en els darrers kilòmetres. I si el traçat ja era prou dur la pluja va afegir molta més dificultat.

La veritat és que la participació a les dues modalitats de la Tramunrun va ser molt fluixa, cap a una trentena de particapants a la cursa curta i cap uns seixanta participants a la cursa llarga. Potser per un preu d’inscripció abusiu per la cursa de muntanya i pel servei que s’ofereix, avituallament en cursa, menjar a l’arribada i una samarreta de màniga curta a la bossa del corredor. Sense oblidar que l’opció de transport per als corredors era 5€ més.

En l’aspecte esportiu Toti Bes i Òscar Carrasco van ser els clars dominadors de les seves respectives curses, imposant-se clarament sobre el segon classificat. El repte de la cursa llarga corredor versus ciclista es va decantar a favor del guanyador de la Tramunbike, Joan Llordella, que va aprofitar els darrers kilòmetres més rodadors per retallar temps i imposar-se per davant de Toti Bes.

A la cursa llarga van prendre part els Matxacuques Pere Quiñones va acabar a la posició 16 amb 6h01′, Xavi Medina va acabar a la posició 25 amb 6h24′ i Jordi Xaus acabava a la posició 53 amb 8h01′.

RESULTATS TRAMUNRUN

Tramunrun 29k

1.- Òscar Carrasco 2h17’31”                       1.- Marta Morera      3h22’14”

2.- Sergi Bassas  a 11’40”                            2.- Johanna Agudeio   a 16’19”

3.- Lluis Puig       a 13’20”                            3.- Imma Collell          a 22’28”

Tramunrun 55k

1.- Toti Bes        4h41’12”                          1.- Tina Bes              6h05’01”

2.- Jaume Martí a 15’22”                            2.- Mireia Garcia        a 19’34”

3.- Jordi Martin a 21’14”                            3.- Gemma Avellí       a 1h17′

CARA AMON

Dissabte 18 de maig es va disputar una nova edició de la Cara Amon,  cursa vertical que generalment surt de Barruera per enfilar-se a Roies de Cardet, amb un desnivell positiu de 1380. La cursa aquest any va ser Copa d’Espanya de Carreres verticals i Copa del Món de Vertical Kilometer Skyrunning World Series.

Davant la nevada de divendres a dissabte i les condicions metereològiques, l’organització va decidir extremar la seguretat per als corredors realitzant un circuit alternatiu de 4,8 km i 960 metres de desnivell, passant per la collada de Blasco i arribant a la Corona del Pinar, on ja hi havia 25 cm de neu aproximadament.

La cursa va ser Copa d’Espanya de Carreres verticals i Copa del Món de Vertical Kilometer Skyrunning World Series.