03/12/2018

En pocs dies arriba la 9ena edició de la Marató de l’Ardenya i a mesura que s’acosta el dia es van perfilant els últims temes que queden per concretar, ja tenim la borsa del corredor preparada per a totes les distàncies de carrera i marxa.

Diversos aspectes a tenir en compte per al dia de la carrera, el més important és que porteu algun sistema d’hidratació, en els avituallaments trobéssiu aigua i isotònic, però no hi haurà gots, repeteixo “no hi haurà gots”, cada vegada són més les organitzacions que ens hem sumat a aquest corrent bon per al medi ambient, no us podeu imaginar la quantitat de plàstic que retirarem de la muntanya. En aquest mateix ordre de coses us demanem que no tireu els embolcalls de les barretes o gels ni gens durant la carrera, estarem controlats pels tècnics de medi natural, a més de si algun membre de l’organització us veu estareu automàticament eliminats i nosaltres ens enfrontaríem a una sanció per embrutar, aquests passats dies revisant el recorregut hem recollit moltíssimes deixalles que “gent guarra” que no pensa en el futur, així que sis plau ja sigui entrenant o no, portar les escombraries amb vosaltres i dipositar-la en els contenidors a aquest efecte.

Continuem amb el Medi Natural, des de Girona els tècnics d’aquesta àrea ens han demanat si podríem modificar el traçat de la carrera per no molestar a una parella d’àguiles que estan protegides, és per això que la tornada de 21k i 42k la modificarem per no passar prop d’on estan fent niu aquesta parella d’aus. Us volem recordar que us trobeu dins d’un espai d’interès natural que forma part de la xarxa Natura 2000 d’espais protegits de la Unió Europea i que és necessari respectar la fauna i la flora present.

Alguna cosa més, el divendres dia 7 a partir de la 18:00 hores podreu passar pel Pavelló de Santa Cristina a recollir el vostre dorsal, les borses amb els obsequis us les donarem una vegada finalitzada la carrera, us recomanem que vingueu el divendres ja que tindrem dues xerrades molt interessants, a les 17:00 començaran Alba Xandri i Ricard Calmet, dos esportistes i aventurers que ens posaran les dents llargues amb el seu audiovisual, tres anys per recórrer tothom amb les seves bicicletes, després Gemma Vilaró ens posarà al dia d’on fallem en preparar una carrera, que hem de menjar, abans, durant i després per rendir al 100%.

El dia 8, recordeu arribar amb temps, no és fàcil aparcar, es formen cues per recollir els dorsals i la sortida està al centre del poble, a més hem de fer el corralito per estar segurs que no falta ningú a l’hora d’acabar la carrera, es fa una mica lent i no volem sortir tard, us agrairíem que arribeu amb temps i així pugueu fer un cafetó i una pasta en qualsevol dels establiments del nostre poble.

En quant als premis aquest any hem preparat uns pernils per alegrar el nadal una miqueta més.

 

AE Matxacuca.

 

————————————————————————————————————————————————————–

En aquesta 9a edició hem fet diversos canvis importants.
El primer i principal és que no hi haurà la cursa de la Marató i Mitja (63k), una pausa per replantejar la distancia, el recorregut i la forma de fer-ho per l’edició del 10è aniversari que realitzarem el 2019, així que tots aquells corredors/es que teníeu pensat participar en aquesta distància aquest any, no podrà ser, potser el 2019.
Un altre canvi important serà que a les distàncies de 21k i 10k, hi haurà la modalitat de marxa no competitiva, això vol dir que pot vindre tothom que vulgui a caminar o córrer sense pensar amb el cronòmetre, ja que seran cronometrats, el preu és més econòmic, 15 € la de 21k i 10 € la de 10k, sempre que es facin pel nostre portal d’internet, el mateix dia de la cursa seran 5 € mes, tindran els mateixos avituallaments que les curses i la mateixa bossa del corredor i un altre avantatge l’assegurança és inclosa en el preu.
Així tindrem tres curses cronometrades 42k21k i 10k que aquest any si serà competitiva (us recordem que només els de la cursa no els de la marxa), això vol dir que tindrem podis de les tres curses i la de 42k tindrà 3 punts ITRA així com la de 21k que comptarà amb 1 punt ITRA.
Estem treballant amb diferents marques esportives així com amb altres empresses de la zona per omplir la bossa del corredor, si tot va bé us sorprendrem amb alguna marca nova que donarà molt a parlar.
Les inscripcions s’obriran el dia 1 d’Agost i tindran dos trams de preus, Agost, Setembre i Octubre el preu més econòmic i Novembre un increment de 5 € per cursa (no a les marxes), i el mateix dia de la prova un increment de 5 € mes, no us encanteu, tot i que són econòmiques en comparació a altres competicions si espereu a l’últim, dia potser us quedareu sense plaça o pagareu el gust i les ganes.
Anirem informant aquí i a les xarxes.

 

La Marató és la prova reina d’aquest event i per tant, només es troba a l’abast d’aquells corredors que tinguin un excel·lent estat forma. Com el seu nom indica, el circuit té una llargada de 42 Kms que transcorren pel massís de l’Ardenya. Així doncs, es tracta d’una prova amb un itinerari format per racons de singular bellesa, se’ns dubte ple d’història i natura al 100%.

Per prendre part en aquesta competició, cal que els participants disposin de la llicencia anual apta per la competició expedida per la FEEC (mínim modalitat C), la FEDME o d’altres federacions estrangeres adherides a la UIAA (Unió Internacional d’Associacions d’Alpinisme) i a la FSA (Federació Internacional d’Esports d’Alçada). També podran prendre part els posseïdors de la tarja temporal de la FEEC que es tramita únicament per al mateix dia de la cursa i té un preu de 5€ addicionals.

Hi hauran avituallaments al llarg del recorregut i tots els participants tindran esmorzar al finalitzar la prova. També hi haurà premis per als guanyadors, servei de massatge i dutxes/vestidors (al Pavelló Municipal d’Esports).

 

FITXA TÈCNICA

DATA   Dissabte, 8 de Desembre del 2018

LLOC     Esplanada del Pavelló Municipal d’Esports

RECOLLIDA DE PITRALLS               De 6:00h a 7:45h

REUNIÓ INFORMATIVA                A les 7:45h

SORTIDA             A les 8:00h

DISTANCIA         47 Km

DESNIVELL + ACUMULAT             +2.261 m

PUNT MÉS BAIX               0 m

SOSTRE DE LA CURSA    399 m

TEMPS MÀXIM                 T1: AV2 3 hores 30 min. / Arribada: 8 hores

AVITUALLAMENTS          10,2/19/29/38 km + Arribada

CONTROLS DE PAS          9

PREU    30 € fins el dia 31/10,  35€ fins el dia 6/11,  40€ el dia de la cursa si tenim places.

LLICÈNCIA          FEEC / FEDME (mínim C) / Temporal (cost de 5 €)

PUNTS ITRA       3

Track 42k

 

 

La Mitja Marató és la versió reduïda de la marató de l’Ardenya, de forma que aquesta competició pugui ser accessible a tots aquells esportistes que tenen una bona preparació física, però insuficient per a afrontar una marató. D’aquesta manera, la distància d’aquest circuit és de 21 Kms i també transcorre pels singulars paratges del massís de l’Ardenya.

Per prendre part en aquesta competició, cal que els participants disposin de la llicencia anual apta per la competició expedida per la FEEC (mínim modalitat C), la FEDME o d’altres federacions estrangeres adherides a la UIAA (Unió Internacional d’Associacions d’Alpinisme) i a la FSA (Federació Internacional d’Esports d’Alçada). També podran prendre part els posseïdors de la tarja temporal de la FEEC que es tramita únicament per al mateix dia de la cursa i té un preu de 5€ addicionals.

Hi hauran avituallaments al llarg del recorregut i tots els participants tindran esmorzar al finalitzar la prova. També hi haurà premis per als guanyadors, servei de massatge i dutxes/vestidors (al Pavelló Municipal d’Esports).

 

FITXA TÈCNICA

DATA    Dissabte, 8 de Desembre del 2018

LLOC     Esplanada del Pavelló Municipal d’Esports

RECOLLIDA DE PITRALLS               De 6:00h a 9:45h

REUNIÓ INFORMATIVA                A les 9:45h

SORTIDA             A les 10:00h

DISTANCIA         21 Km

DESNIVELL + ACUMULAT             +707 m aprox.

PUNT MÉS BAIX               31 m

SOSTRE DE LA CURSA    375 m

TEMPS MÀXIM                 4 hores

AVITUALLAMENTS          4,7/10,2/14 km + Arribada

CONTROLS DE PAS          2

PREU    15 € fins el dia 31/10,  20€ fins el dia 6/11,  25€ el dia de la cursa si tenim places.

LLICÈNCIA          FEEC / FEDME (mínim C) / Temporal (cost de 5 €)

PUNTS ITRA       1

Track 21k

 

 

La Cursa 10k és el circuit més curt de la Marató de Muntanya de l’Ardenya ja que tan sols té una distància de 10 Kms. Així doncs, es preten que qualsevol persona que estigui interessada en córrer, sigui quin sigui el seu nivell de forma, pugui participar a l’event. Cal destacar que es tracta d’una prova no competitiva i per tant, no hi haurà premis per als guanyadors. Per altra banda, tot i tenir una distància reduïda, l’itinerari s’endinsa (en la mesura possible) dins el massís de l’Ardenya, de manera que els corredors d’aquesta competició també podran gaudir d’una bona dosis de natura en estat pur.

Per a prendre part en aquesta competició, no és obligatori estar en possesió de llicència federativa ni tramitar la tarja temporal de la FEEC. Malgrat això, l’organització no es fa responsable pels danys morals, físics i altres perjudicis que la participació a la cursa pugui representar per als inscrits o pels que puguin causar a tercers.

Hi hauran avituallaments al llarg del recorregut i tots els participants tindran esmorzar al finalitzar la prova. També hi haurà servei de massatge i dutxes/vestidors (al Pavelló Municipal d’Esports).

FITXA TÈCNICA

DATA    Dissabte, 8 de Desembre del 2018

LLOC     Esplanada del Pavelló Municipal d’Esports

RECOLLIDA DE PITRALLS               De 6:00h a 10:00h

REUNIÓ INFORMATIVA                A les 10:15h

SORTIDA             A les 10:30h

DISTANCIA         10 Km

DESNIVELL + ACUMULAT             +243 m aprox.

PUNT MÉS BAIX               31 m

SOSTRE DE LA CURSA    158 m

TEMPS MÀXIM                 2 hores

AVITUALLAMENTS          4,7 km + Arribada

CONTROLS DE PAS          1

PREU   10 € fins el dia 31/10,  12€ fins el dia 6/11,  15€ el dia de la cursa si tenim places.

LLICÈNCIA          No obligatòria

Track 10k

 

 

 • L’event estarà regulat pel mateix reglament que en la Mountain Running International Cup. Podeu consultar-lo a http://www.mnric.com
 • Hi haurà dues categories absolutes, masculina i femenina, en les curses de 10k, 21k i 42k. Les marxes populars no son de caràcter competitiu.
 • Es farà una única sortida, homes i dones junts, a cadascuna de les 3 curses i tot just despres sortirán les marxes.
 • Inscriure’s eximeix de tota responsabilitat als organitzadors en cas d’accident, lesió o qualsevol imprevist.
 • Caldrà dur el dorsal posat i ben visible a la part del davant.
 • S’haurà de complir amb el límit establert en els temps de pas pels diferents controls, en cas contrari, caldrà seguir les instruccions de l’organització.
 • El corredor és el responsable de validar el temps de pas i de meta amb el sistema de cronometratge facilitat per l’organització.
 • Es podrà rebre ajuda externa (avituallament) durant les curses, sempre respectant els llocs indicats per l’organització.
 • Per participar a la Mitja Marató cal tenir més de 14 anys, els menors de 18 anys hauran de portar una autorització dels pares o tutors. A la Marató no podran participar-hi els menors de 18 anys.
 • L’organització disposarà d’un recorregut alternatiu en cas de no poder utilitzar per algun motiu l’actual.
 • L’itinerari estarà marcat amb cintes.
 • El mal temps no serà obstacle per a la celebració de les proves, encara que l’organització es reserva el dret d’anul·lar-la si així ho creu convenient.
 • Si algú abandona és obligatori avisar al control més proper o als components de l’organització.
 • És una prova de fons de muntanya, per la qual cosa es recomana una bona forma física ja que són proves amb importants desnivells. Els participants en el moment de fer la inscripció, declararan estar preparats per realitzar les curses i són els únics responsables del seu estat de forma, així com dels problemes mèdics que puguin derivar.
 • Serà motiu de desqualificació:

– No passar per tots els controls de pas.

– Rebre ajuda externa fora dels espais autoritzats (avituallaments).

– No realitzar tot el recorregut a peu marcat per l’organització

– Superar els límits de temps marcats per l’organització. No complir amb els horaris establerts.

– Embrutar o degradar l’itinerari i la muntanya en general.

– No portar el dorsal en la part davantera de la roba i en un lloc de fàcil visualització.

– No prestar auxili a qualsevol participant que pugui patir algun tipus d’accident.

 • L’organització podrà demanar, si ho creu necessari, un material mínim com malles, guants i jaqueta paravent als participants de 10k, 21k i 42k.
 • Recordeu que es tracta d’activitats que tenen recorreguts per paratges de bellesa extraordinària. Sigueu respectuosos amb l’entorn, tots ho agraïrem.
 • Les inscripcions es podran realitzar, a partir del 1 d’Agost, fins el 7 de Desembre a les 12h de la nit o fins arribar al límit establert per l’organització per a cada cursa. Recordeu que hi han dos trams depreus, d’Agost a Octubre un preu més económic i Novembre un increment de 5€. L’organització admetrà inscripcions durant el mateix dia de la competició en qualsevol de les proves sempre que hi hagin dorsals disponibles i pagant un recàrrec de 5€. Les marxes no competivives tenen l’assegurança d’accidents inclosa en el preu.
 • Les dades personals de cada corredor seran tractades amb la màxima confidencialitat i només seran utilitzades per l’organització de la cursa per enviar informació si el corredor no diu el contrari.
 • No es farà la devolució de l’import de la inscripció a aquells participants que no hagin sol·licitat la corresponent anul·lació abans de l’1 de Novembre, sigui quina sigui la causa de la seva absència a la Marató de l’Ardenya.
 • Les inscripcions són personals i intransferibles i no poden ser utilitzades per una persona diferent a l’inscrita. No és possible la substitució d’un participant per un altre. En cas de detectar aquest fet, Matxacuca es reserva el dret de penalitzar ambdós participants.
 • Inscriure’s implica l’acceptació d’aquest reglament.

 

DIVENDRES 7 DE DESEMBRE DEL 2018

18:00 – 20:00  Recollida de pitralls

18:30     Briefing informatiu

19:00     bike2reality, xerrada+audiovisual a cárrec d¡Alba Xandri i Ricard Calmet, una aventura de 3 anys amb BTT

20:00    Xerrada, com preparar nutricionalment una cursa de muntanya. Gemma Vilaró, nutricionista.

 

DISSABTE 8 DE DESEMBRE DEL 2018

07:00 – 10:00     Recollida de pitralls

07:45     Reunió informativa Marató (42K)

08:00     Sortida Marató (42K)

09:45     Reunió informativa Mitja Marató (21K) Cursa i Marxa

10:00     Sortida Mitja Marató (21K) Cursa i Marxa

10:15     Reunió informativa (10K) Cursa i Marxa

10:30     Sortida (10K) Cursa i Marxa