10ENA EDICIÓ

 

 

 

1/10/2019

Aquests any i per celebrar els 10 anys de la cursa tindrem la novetat “Trail Ardenya Kids”
3€ inscripció, diverses categories d’edat i distàncies i bossa de corredor amb un fantastic avituallament final per tots els nens i nenes apuntats!                                                                             Ja tens l’enllaç a la nostra plana web, al apartat d’inscripcions!  També tindran inflables dins del Pavelló.

S’ho passaran d’allo mes be segur!
#trailardenyakids2019 #matxacuca

 

 

 

14/09/2019

Si voleu la samarreta de Trail Ardenya 2019 només teniu fins el proper 31 d’Octubre!!
Inscriute a alguna de les 4 modalitats i demanala o entra a la web i demanala sola! #trailardenya2019 #matxacuca #trail

foto de Marató Ardenya Matxacuca.

 

 

12/04/2019

Ja tenim aquí la 10a Edició d’aquesta mítica prova de trail running, en aquesta edició tenim molts canvis, de moment li modifiquem el nom, passarà a anomenar-se TRAIL ARDENYA i com a excepció per què 10 anys només es compleix un cop les inscripcions costaran 5 € en totes les distancies, el preu inclourà la bossa del corredor, els avituallaments de la prova i serveis de costum, posarem a disposició dels participants diverses peces commemoratives a preus reduïts perquè tinguin un record dels 10 anys sempre que vulguin, ja que no serà obligatori la seva compra.

 

————————————————————————————————————————————————————–

03/12/2018

En pocs dies arriba la 9ena edició de la Marató de l’Ardenya i a mesura que s’acosta el dia es van perfilant els últims temes que queden per concretar, ja tenim la borsa del corredor preparada per a totes les distàncies de carrera i marxa.

Diversos aspectes a tenir en compte per al dia de la carrera, el més important és que porteu algun sistema d’hidratació, en els avituallaments trobéssiu aigua i isotònic, però no hi haurà gots, repeteixo “no hi haurà gots”, cada vegada són més les organitzacions que ens hem sumat a aquest corrent bon per al medi ambient, no us podeu imaginar la quantitat de plàstic que retirarem de la muntanya. En aquest mateix ordre de coses us demanem que no tireu els embolcalls de les barretes o gels ni gens durant la carrera, estarem controlats pels tècnics de medi natural, a més de si algun membre de l’organització us veu estareu automàticament eliminats i nosaltres ens enfrontaríem a una sanció per embrutar, aquests passats dies revisant el recorregut hem recollit moltíssimes deixalles que “gent guarra” que no pensa en el futur, així que sis plau ja sigui entrenant o no, portar les escombraries amb vosaltres i dipositar-la en els contenidors a aquest efecte.

Continuem amb el Medi Natural, des de Girona els tècnics d’aquesta àrea ens han demanat si podríem modificar el traçat de la carrera per no molestar a una parella d’àguiles que estan protegides, és per això que la tornada de 21k i 42k la modificarem per no passar prop d’on estan fent niu aquesta parella d’aus. Us volem recordar que us trobeu dins d’un espai d’interès natural que forma part de la xarxa Natura 2000 d’espais protegits de la Unió Europea i que és necessari respectar la fauna i la flora present.

Alguna cosa més, el divendres dia 7 a partir de la 18:00 hores podreu passar pel Pavelló de Santa Cristina a recollir el vostre dorsal, les borses amb els obsequis us les donarem una vegada finalitzada la carrera, us recomanem que vingueu el divendres ja que tindrem dues xerrades molt interessants, a les 17:00 començaran Alba Xandri i Ricard Calmet, dos esportistes i aventurers que ens posaran les dents llargues amb el seu audiovisual, tres anys per recórrer tothom amb les seves bicicletes, després Gemma Vilaró ens posarà al dia d’on fallem en preparar una carrera, que hem de menjar, abans, durant i després per rendir al 100%.

El dia 8, recordeu arribar amb temps, no és fàcil aparcar, es formen cues per recollir els dorsals i la sortida està al centre del poble, a més hem de fer el corralito per estar segurs que no falta ningú a l’hora d’acabar la carrera, es fa una mica lent i no volem sortir tard, us agrairíem que arribeu amb temps i així pugueu fer un cafetó i una pasta en qualsevol dels establiments del nostre poble.

En quant als premis aquest any hem preparat uns pernils per alegrar el nadal una miqueta més.

 

AE Matxacuca.

 

————————————————————————————————————————————————————–

En aquesta 9a edició hem fet diversos canvis importants.
El primer i principal és que no hi haurà la cursa de la Marató i Mitja (63k), una pausa per replantejar la distancia, el recorregut i la forma de fer-ho per l’edició del 10è aniversari que realitzarem el 2019, així que tots aquells corredors/es que teníeu pensat participar en aquesta distància aquest any, no podrà ser, potser el 2019.
Un altre canvi important serà que a les distàncies de 21k i 10k, hi haurà la modalitat de marxa no competitiva, això vol dir que pot vindre tothom que vulgui a caminar o córrer sense pensar amb el cronòmetre, ja que seran cronometrats, el preu és més econòmic, 15 € la de 21k i 10 € la de 10k, sempre que es facin pel nostre portal d’internet, el mateix dia de la cursa seran 5 € mes, tindran els mateixos avituallaments que les curses i la mateixa bossa del corredor i un altre avantatge l’assegurança és inclosa en el preu.
Així tindrem tres curses cronometrades 42k21k i 10k que aquest any si serà competitiva (us recordem que només els de la cursa no els de la marxa), això vol dir que tindrem podis de les tres curses i la de 42k tindrà 3 punts ITRA així com la de 21k que comptarà amb 1 punt ITRA.
Estem treballant amb diferents marques esportives així com amb altres empresses de la zona per omplir la bossa del corredor, si tot va bé us sorprendrem amb alguna marca nova que donarà molt a parlar.
Les inscripcions s’obriran el dia 1 d’Agost i tindran dos trams de preus, Agost, Setembre i Octubre el preu més econòmic i Novembre un increment de 5 € per cursa (no a les marxes), i el mateix dia de la prova un increment de 5 € mes, no us encanteu, tot i que són econòmiques en comparació a altres competicions si espereu a l’últim, dia potser us quedareu sense plaça o pagareu el gust i les ganes.
Anirem informant aquí i a les xarxes.

TRAIL M

La Trail M és la prova reina d’aquest event i per tant, només es troba a l’abast d’aquells corredors que tinguin un excel·lent estat forma. Com el seu nom indica, el circuit té una llargada de 50 Kms que transcorren pel massís de l’Ardenya. Així doncs, es tracta d’una prova amb un itinerari format per racons de singular bellesa, se’ns dubte ple d’història i natura al 100%.

Per prendre part en aquesta competició, cal que els participants disposin de la llicencia anual apta per la competició expedida per la FEEC (mínim modalitat C), la FEDME o d’altres federacions estrangeres adherides a la UIAA (Unió Internacional d’Associacions d’Alpinisme) i a la FSA (Federació Internacional d’Esports d’Alçada). També podran prendre part els posseïdors de la tarja temporal de la FEEC que es tramita únicament per al mateix dia de la cursa i té un preu de 5€ addicionals.

Hi hauran avituallaments al llarg del recorregut i tots els participants tindran esmorzar al finalitzar la prova i bossa del corredor. També hi haurà premis per als guanyadors, servei de massatge i dutxes/vestidors (al Pavelló Municipal d’Esports).

 

FITXA TÈCNICA

DATA Dissabte, 7 de Desembre del 2019
LLOC Esplanada del Pavelló Municipal d’Esports
RECOLLIDA DE PITRALLS De 6:00h a 7:45h
REUNIÓ INFORMATIVA a les 7:45h
SORTIDA a les 8:00h
DISTANCIA 50,74 Km
DESNIVELL + ACUMULAT +2.488 m
PUNT MÉS BAIX 0 m
SOSTRE DE LA CURSA 417 m
TEMPS MÀXIM T1-AV2 4h / T2-km34-6:30h  / Arribada: 10 h
AVITUALLAMENTS 10/20/31/40 km + Arribada
CONTROLS DE PAS 9
PREU 5 € fins fins esgotar els 200 dorsals
LLICÈNCIA FEEC / FEDME (mínim C) / Temporal (cost de 5 €)
PUNTS ITRA 3

WIKILOC

 

 

 

 

TRAIL S

Poc mes de Mitja Marató és la versió reduïda de la Trail M de l’Ardenya, de forma que aquesta competició pugui ser accessible a tots aquells esportistes que tenen una bona preparació física, però insuficient per a afrontar una cursa de 50km. D’aquesta manera, la distància d’aquest circuit és de 30 Kms i també transcorre pels singulars paratges del massís de l’Ardenya.

Per prendre part en aquesta competició, cal que els participants disposin de la llicencia anual apta per la competició expedida per la FEEC (mínim modalitat C), la FEDME o d’altres federacions estrangeres adherides a la UIAA (Unió Internacional d’Associacions d’Alpinisme) i a la FSA (Federació Internacional d’Esports d’Alçada). També podran prendre part els posseïdors de la tarja temporal de la FEEC que es tramita únicament per al mateix dia de la cursa i té un preu de 5€ addicionals.

Hi hauran avituallaments al llarg del recorregut i tots els participants tindran esmorzar al finalitzar la prova i bossa del corredor. També hi haurà premis per als guanyadors, servei de massatge i dutxes/vestidors (al Pavelló Municipal d’Esports).

 

FITXA TÈCNICA

DATA Dissabte, 7 de Desembre del 2019
LLOC Esplanada del Pavelló Municipal d’Esports
RECOLLIDA DE PITRALLS De 6:00h a 8:00h
REUNIÓ INFORMATIVA a les 8:15h
SORTIDA a les 8:30h
DISTANCIA 32,43 Km
DESNIVELL + ACUMULAT +1.503 m
PUNT MÉS BAIX 27 m
SOSTRE DE LA CURSA 417 m
TEMPS MÀXIM T1: 3:30 hores km15 / Arribada: 6 hores
AVITUALLAMENTS 10/13,5/22 km + Arribada
CONTROLS DE PAS 5
PREU 5 € fins fins esgotar els 300 dorsals
LLICÈNCIA FEEC / FEDME (mínim C) / Temporal (cost de 5 €)
PUNTS ITRA 2

WIKILOC

 

 

 

TRAIL XS

La Trail SX és el circuit més curt de la Trail Ardenya ja que tan sols té una distància de 15 Kms. Així doncs, es preten que qualsevol persona que estigui interessada en córrer, sigui quin sigui el seu nivell de forma, pugui participar a l’event. Per altra banda, tot i tenir una distància reduïda, l’itinerari s’endinsa dins el massís de l’Ardenya, de manera que els corredors d’aquesta distancia també podran gaudir d’una bona dosis de natura en estat pur.

Per prendre part en aquesta competició, cal que els participants disposin de la llicencia anual apta per la competició expedida per la FEEC (mínim modalitat C), la FEDME o d’altres federacions estrangeres adherides a la UIAA (Unió Internacional d’Associacions d’Alpinisme) i a la FSA (Federació Internacional d’Esports d’Alçada). També podran prendre part els posseïdors de la tarja temporal de la FEEC que es tramita únicament per al mateix dia de la cursa i té un preu de 5€ addicionals.

Hi hauran avituallaments al llarg del recorregut i tots els participants tindran esmorzar al finalitzar la prova i bossa del corredor. També hi haurà servei de massatge i dutxes/vestidors (al Pavelló Municipal d’Esports).

FITXA TÈCNICA

DATA Dissabte, 7 de Desembre del 2019
LLOC Esplanada del Pavelló Municipal d’Esports
RECOLLIDA DE PITRALLS De 6:00h a 8:30h
REUNIÓ INFORMATIVA a les 8:45h
SORTIDA a les 9:00h
DISTANCIA 14,33 Km
DESNIVELL + ACUMULAT +496 m
PUNT MÉS BAIX 27 m
SOSTRE DE LA CURSA 305 m
TEMPS MÀXIM 4 hores
AVITUALLAMENTS 5/11 km + Arribada
CONTROLS DE PAS 3
PREU 5 € fins fins esgotar els 400 dorsals
LLICÈNCIA FEEC / FEDME (mínim C) / Temporal (cost de 5 €)
PUNTS ITRA 0

WIKILOC

 

 

 

MARXA A PEU

Una caminada popular per tothom que vulgui gaudir de l’Ardenya mes propera a Santa Cristina d’Aro, una pujada fins a Pedralta i una molt bonica baixada amb unes vistes espectaculars de la Vall d’Aro.

Si vols que el teu gos t’acompanyi no dubtis en vindre amb ell.

Per prendre part en aquesta competició, cal que els participants disposin de la llicencia anual apta per la competició expedida per la FEEC (mínim modalitat C), la FEDME o d’altres federacions estrangeres adherides a la UIAA (Unió Internacional d’Associacions d’Alpinisme) i a la FSA (Federació Internacional d’Esports d’Alçada). També podran prendre part els posseïdors de la tarja temporal de la FEEC que es tramita únicament per al mateix dia de la cursa i té un preu de 5€ addicionals.

Hi hauran avituallaments al llarg del recorregut i tots els participants tindran esmorzar al finalitzar la prova i bossa del corredor. També hi haurà servei de massatge i dutxes/vestidors (al Pavelló Municipal d’Esports).

FITXA TÈCNICA

DATA Dissabte, 7 de Desembre del 2019
LLOC Esplanada del Pavelló Municipal d’Esports
RECOLLIDA DE PITRALLS De 6:00h a 8:45h
REUNIÓ INFORMATIVA a les 9:15h
SORTIDA a les 9:30h
DISTANCIA 10 Km
DESNIVELL + ACUMULAT +378 m
PUNT MÉS BAIX 27 m
SOSTRE DE LA CURSA 305 m
TEMPS MÀXIM 4 hores
AVITUALLAMENTS 5 km + Arribada
CONTROLS DE PAS 2
PREU 5 € fins fins esgotar els 300 dorsals
LLICÈNCIA FEEC / FEDME (mínim C) / Temporal (cost de 5 €)
PUNTS ITRA 0

WIKILOC

 

 

 

 

 • L’event estarà regulat pel mateix reglament que en la Mountain Running International Cup. Podeu consultar-lo a http://www.mnric.com
 • Hi haurà dues categories absolutes, masculina i femenina, en les curses de 15k, 30k i 50k. Les marxes populars no son de caràcter competitiu.
 • Es farà una única sortida, homes i dones junts, a cadascuna de les 3 curses i tot just despres sortirá la marxa.
 • Inscriure’s eximeix de tota responsabilitat als organitzadors en cas d’accident, lesió o qualsevol imprevist.
 • Caldrà dur el dorsal posat i ben visible a la part del davant.
 • S’haurà de complir amb el límit establert en els temps de pas pels diferents controls, en cas contrari, caldrà seguir les instruccions de l’organització.
 • El corredor és el responsable de validar el temps de pas i de meta amb el sistema de cronometratge facilitat per l’organització.
 • Es podrà rebre ajuda externa (avituallament) durant les curses, sempre respectant els llocs indicats per l’organització.
 • Per participar a la Trail  XS cal tenir més de 14 anys, els menors de 18 anys hauran de portar una autorització dels pares o tutors. A la S i Trail M no podran participar-hi els menors de 18 anys.
 • L’organització disposarà d’un recorregut alternatiu en cas de no poder utilitzar per algun motiu l’actual.
 • L’itinerari estarà marcat amb cintes.
 • El mal temps no serà obstacle per a la celebració de les proves, encara que l’organització es reserva el dret d’anul·lar-la en cas de força major si així ho creu convenient i en cap cas retornarà l’import de l’inscripció.
 • Si algú abandona és obligatori avisar al control més proper o als components de l’organització.
 • És una prova de fons de muntanya, per la qual cosa es recomana una bona forma física ja que són proves amb importants desnivells. Els participants en el moment de fer la inscripció, declararan estar preparats per realitzar les curses i són els únics responsables del seu estat de forma, així com dels problemes mèdics que puguin derivar.
 • Serà motiu de desqualificació:

– No passar per tots els controls de pas.

– Rebre ajuda externa fora dels espais autoritzats (avituallaments).

– No realitzar tot el recorregut a peu marcat per l’organització

– Superar els límits de temps marcats per l’organització. No complir amb els horaris establerts.

– Embrutar o degradar l’itinerari i la muntanya en general.

– No portar el dorsal en la part davantera de la roba i en un lloc de fàcil visualització.

– No prestar auxili a qualsevol participant que pugui patir algun tipus d’accident.

 • L’organització podrà demanar, si ho creu necessari, un material mínim com malles, guants i jaqueta paravent als participants de SX, S i M.
 • Recordeu que es tracta d’activitats que tenen recorreguts per paratges de bellesa extraordinària. Sigueu respectuosos amb l’entorn, tots ho agraïrem.
 • Les inscripcions es podran realitzar, a partir del 1 d’Agost, fins el 5 de Desembre a les 12h de la nit o fins arribar al límit establert per l’organització per a cada cursa. L’organització admetrà inscripcions durant el mateix dia de la competició en qualsevol de les proves sempre que hi hagin dorsals disponibles i pagant un recàrrec de 5€.
 • Les dades personals de cada corredor seran tractades amb la màxima confidencialitat i només seran utilitzades per l’organització de la cursa per enviar informació si el corredor no diu el contrari.
 • No es farà la devolució de l’import de la inscripció a aquells participants que no hagin sol·licitat la corresponent anul·lació abans de l’1 de Novembre, sigui quina sigui la causa de la seva absència a la Trail Ardenya.
 • Les inscripcions són personals i intransferibles i no poden ser utilitzades per una persona diferent a l’inscrita. No és possible la substitució d’un participant per un altre. En cas de detectar aquest fet, Matxacuca es reserva el dret de penalitzar ambdós participants.
 • Inscriure’s implica l’acceptació d’aquest reglament.

 

DIVENDRES 6 DE DESEMBRE DEL 2019

18:00 – 20:00  Recollida de pitralls

18:30     Briefing informatiu

19:00     Conferéncia per determinar

20:00    Xerrada per determinar

 

DISSABTE 7 DE DESEMBRE DEL 2019

07:00 – 9:15     Recollida de pitralls

07:45     Reunió informativa TRAIL M

08:00     Sortida TRAIL M

08:15     Reunió informativa TRAIL S

08:30     Sortida TRAIL S

08:45     Reunió informativa TRAIL XS

09:00     Sortida TRAIL XS

09:15    Reunió informativa MARXA A PEU

09:30     Sortida MARXA A PEU