La corredora del Matxacuca, Olga Mankó, es va proclamar aquest cap de setmana passat Campiona de Catalunya de Curses d’Ultraresistència que es va disputar a Sant Joan de les Abadeses amb la III UT Emmona.  La cursa constava de 106 km i 8300 metres positius que transcorrien per tota la comarca del Ripollés pujant a cims emblemàtics com Bastiments, Pic de l’Infern, Puigmal i Taga. Un recorregut d’una gran bellesa i una duresa extrema.

L’Olga, que ja va guanyar l’edició del 2011 i coneixedora del recorregut va plantejar la cursa bastant conservadora i fins al km 44, Santuari de Núria, anava en quarta posició i cap a la 80a de la general. Però va arribar a la segona meitat de cursa amb força a les cames i en el llarg descens del Puimal a Planoles va començar a guanyar temps i va arribar a Ribes de Freses, km 84 aproximadament, en primera posició, lloc que ja no va abandonar fins a la línea de meta amb un temps final 18h53′, el millor 8è temps de la general absoluta homes-dones,  i per davant de les corredores de l’equip LAFUMA Corinne Favre i Teresa Nimes que van arribar juntes a més de dues hores de la guanyadora, amb temps final de 20h58’31”.

En categoria masculina, la cursa va ser molt disputada fins al final i després de 106 km les diferències van ser mínimes. La victòria va ser per a Arna Julià, que es va veure beneficiat per l’abandonament en el tram de Planoles a Campelles del llavors primer classificat, Jordi Martín. Però Arnau Julià no marxava sol, anava en companyia de dos corredors més però un gran ascens al Taga i una bona baixada final li va servir per arribar primer a la línea de menta amb un temps de 15h57’47”. A només 10 minuts va entrar el segon classificat, Jaume Folguera amb un temps de 16h07’59”. I va completar el podi Juan José Oliva amb 16h18’49” .